Onze visie en aanpak

Visie

Wij gaan graag samen met u de uitdaging aan om de zorg zo te organiseren dat:

  • De bedoeling oftewel het belang van gezinnen en jeugdigen gediend wordt
  • Professionals doen wat nodig is en ervaren dat hun werk zinvol is
  • De zorg voldoet aan de (wettelijke) kaders

Aanpak "transformatorhuisje"

Wij werken graag met beelden want zoals iedereen weet: "een beeld vaak meer zegt dan 1000 woorden". Aangezien we altijd bezig zijn met transformatieprocessen hebben we gekozen voor het beeld van een transformatorhuisje, dat bestaande energie omzet naar energie die zuiniger, duurzamer en bruikbaarder is. Energie staat voor kennis, ervaring en motivatie die nodig is patronen te doorbreken en positieve veranderingen mogelijk te maken.

Kernwaarden als bouwstenen

In het transformatorhuisje zitten onze kernwaarden als bouwstenen. Deze zijn gebaseerd op jarenlange ervaring, literatuur en onderzoek. De kracht van onze bouwstenen is de toepasbaarheid op ieder niveau: individueel, gezin, buurt, organisatie, gemeente etc. Een goede match tussen de verschillende niveaus vergroot de kans op positieve transformatie.

Samen met onze opdrachtgevers brengen we de huidige situatie in beeld om vervolgens samen te werken aan een optimale invulling van de bouwstenen, waarin de match tussen de verschillende niveaus centraal staat. Wij ervaren dat de bouwstenen nieuwe inzichten geven en houvast bieden bij de ontwikkeling en uitvoering van duurzame transformatieprocessen.

Geen match -> 'kortsluitingen'

  • Wanneer de bedoeling (het doel) van het kind, de ouder, de professional, de organisatie, het beleid niet met elkaar matchen dan ontstaat er ergens 'kortsluiting' zoals geen motivatie, burn out, de effectiviteit van de inzet is niet meetbaar.
  • Wanneer er ergens in de keten geen vertrouwen is in elkaar, kind, ouder, professional, organisatie, financierder zal dit leiden tot 'kortsluitingen' zoals: geen hulp vragen, veel administratieve verantwoording, niet durven doen wat echt nodig is.
  • Wanneer er ergens in de keten geen verantwoordelijkheid genomen wordt zal dit leiden tot 'kortsluitingen' als: doorschuiven van probleem, wijzen naar de ander voor de oplossing en schuld.
  • Wanneer er ergens in de keten onduidelijkheid is geeft dit 'kortsluitingen' als zorg die niet op elkaar is afgestemd, niet weten wat van je verwacht wordt, niet weten wie wat wanneer doet.

Hieronder ons transformatorhuisje met per bouwsteen een korte toelichting als het gaat over de invulling van duurzame transformatieprocessen in het jeugddomein.

Waar je ook werkt in de keten, jij bent een schakeling die positieve verandering mogelijk maakt, bekijk hier een voorbeeld van een persoonlijk transformatorhuisje. Hoe wij het voor ons zien is dat door optimale verbindingen (matches) tussen de verschillende transformatorhuisjes 1+1 samen drie wordt. Samen kunnen we meer dan alleen, laten we elkaar versterken om te doen wat nodig is!

Laatste berichten
Bekijk alle berichten
Copyright © PEER 3 2019 | Webdesign & Realisatie : DO-IT Online