Project: Proud2beMe

Proud2beMe is een community-based opvoedprogramma, ontwikkeld in 2003 in Zuid-Afrika door Adele Grosse. Het Proud2beMe programma is in de praktijk ontstaan en ontwikkeld vanuit de behoefte van ouders, mede-opvoeders en jongeren.

In het Proud2beMe programma worden ouders, mede-opvoeders en jongeren gestimuleerd om vanuit hun eigen rol en verantwoordelijkeheid aan de slag te gaan met de manier waarop zijn hun leven vormgeven. Veel deelnemers komen tijdens de training tot het besef dat ze veel meer invloed kunnen uitoefenen op wie ze zijn, hoe ze reageren en hoe hun omgeving reageert. Ze komen ook tot het besef dat de manier waarop zij omgaan met situaties een grote invloed heeft op de ontwikkeling van hun kind(eren). Dit heeft een enorme impact op hun leven; zowel op henzelf, hun familie als hun omgeving.

Berthe Peerenboom is voorzitter en medeoprichter van de raad van bestuur Proud2beMe-Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat het Proud2beMe-programma ook in Nederland van grote waarde is. Afgelopen weken zijn de eerste trainers getraind, waaronder professionals uit wijkteams. Zij geven aan dat Proud2beMe een programma is dat (eindelijk) antwoord geeft op de vragen hoe je problematiek kan aanpakken en wat je met ouders kunt doen. Vooral het praktische, direct toepasbare karakter spreekt erg aan. Ze kunnen direct aan de slag!

Meer informatie over Proud2beMe op www.proud2b.org

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.
Plaats uw reactie

Copyright © PEER 3 2019 | Webdesign& Realisatie : DO IT-online