Geschakelde bouwstenen

In ons ‘transformatorhuisje’ zitten 4 bouwstenen. De kracht is dat dezelfde bouwstenen in verschillende lagen (gezin, professional, organisaties en gemeente/maatschappij) terug komen en aan elkaar geschakeld zijn. Het onderstaande plaatje laat zien hoe de bouwstenen elkaar beïnvloeden/ geschakeld zijn door de verschillende lagen rondom een gezin.

Verschillende transformatorhuisjes om een gezin

In het midden zie je het huis van een gezin, evt. aangevuld met een 2e (t)huis. Er om heen is een nieuw huis getekend waarin de buurt, basisvoorzieningen, familie, vrienden etc zitten. Het derde huis staat voor de ambulante hulp die het gezin en/of gezinsleden ontvangen en het vierde huis staat voor het huis waar gezinsleden (tijdelijk) verblijven en hulp krijgen. Daarom heen staat het huis van de gemeente en dan volgt de maatschappij en de politiek.

Schakelingen en verbindingen tussen de transformatorhuisjes

We hebben per bouwsteen als voorbeeld een onderwerp gekozen uit de actualiteit. Van buiten naar binnen laten we zien hoe de gemeente invloed heeft op de hulpverlening en vervolgens ook (indirect) op het gezin. Natuurlijk gaat de invloed niet alleen van buiten naar binnen, maar zeker ook andersom. Iedereen en iedere organisatie beïnvloedt (indirect) de ander.

Aanpak Peer3: huizen en onderlinge relaties

Wat levert dit inzicht op?

Waar je ook werkt, jouw bouwstenen zijn een waardevolle schakel voor gezinnen! Je kunt je eigen persoonlijke transformatorhuisje invullen. Een goede invulling van je eigen kader (huis) geeft richting bij alle keuzes die je dagelijks neemt. Niet voor niks geloven wij in de visie: ‘Verandering, HetBegintBijMij’

Jij bent een onmisbaar puzzelstukje in het grotere geheel. Een sterke match/schakel tussen de bouwstenen in je eigen transformator huisje en die van je organisaties geeft extra energie. Voorbeeld: “Wanneer jouw waarden en de visie van de organisatie waar je werkt bij elkaar passen voelt je werk waardevoller en krijg je er meer voldoening van”. Daarom is het belangrijk om niet alleen de bouwstenen van je eigen transformatorhuisje te kennen maar ook die van jezelf als professional, die van de organisatie waar je werkt en die van de gemeente etc.

Kortom: De bouwstenen bieden een praktisch kader om energieker samen te werken aan een gezonder, veiliger en kansrijker thuis voor alle kinderen!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.
Plaats uw reactie

Copyright © PEER 3 2019 | Webdesign& Realisatie : DO IT-online