Leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina van ‘Het Begint Bij Mij’ voor opvoeders. Misschien heb je je net aangemeld of twijfel je nog of het iets voor jou is voor je zo’n training met andere ouders. We delen hier verhalen, filmpjes, oefeningen en plaatjes. Zo kun je een beetje zien wat we doen, hoe onze trainers werken en hoe andere ouders het vonden.

“Kijk lekker rond en klik vooral op de plaatjes om ze beter te kunnen lezen en bekijk de video’s die jou interessant lijken”

Lees de ervaringen en inzichten van anderen

We hebben een inspiratiemuur gemaakt met daarop uitspraken van deelnemers op tegels. Het zijn inzichten en ervaringen die zij opdeden door de training.

Filmpjes

Je kunt alvast een kleine selectie van filmpjes die we gebruiken in de training bekijken. Ze zijn grappig, ontroerend en leerzaam!

Filmpjes bekijken

De 2 filmpjes hieronder hebben gemaakt om te laten zien hoe belangrijk jouw voorbeeldrol als ouder is en  waarom het belangrijk is om je eigen tankstation te vullen. Dit zijn twee onderwerpen waar we in de training mee aan de slag gaan.

Vind je het leuk om alvast zelf aan de slag te gaan?

Bekijk dan eens onze toolkits, deze sturen we naar iedereen die de training heeft gevolgd zodat je ook daarna nog met alles wat je hebt geleerd aan de slag kunt blijven. Deze toolkits zijn natuurlijk ook interessant als je de training nog niet hebt gevolgd.

Toolkits Het Begint Bij Mij

Maak kennis met onze trainers van Het Begint Bij Mij

Dit zeggen zij over ‘Het Begint Bij Mij’

Onze trainers worden getraind om de training op hun eigen manier te geven. Zij mogen hun persoonlijke ervaringen benutten om opdrachten en informatie duidelijker te maken. Zij hebben allemaal zelf ook de training moeten doorlopen als deelnemer en weten dus precies hoe het voelt om een oefening te doen. Dit schreef een deelnemer aan een van onze trainers:

Video’s met een opdracht

We hebben 3 video’s gemaakt waarin we eerst informatie geven over de emotionele ontwikkelingsfase waarin een kind zit. Aan het einde van de video krijg je een opdracht / een vraag waar je zelf thuis mee aan de slag kunt. In de training komen de 3 emotionele ontwikkelingsfases ook aan bod. Als je deze video’s nu al bekijkt, ben je alvast goed voorbereid 😉

Verandering, het ligt in je handen…

Op deze hand hebben we opgeschreven waar Het Begint Bij Mij over gaat. In iedere vinger staat vetgedrukt de titel van een bouwsteen. Daar omheen staat wat we belangrijk vinden en waar we aan gaan werken. Klik op deze hand zodat je alles goed kunt lezen.

Flyers van de training – praktische informatie

Op onze flyers staat ook praktische informatie over de bouwstenen van de training en het aantal bijeenkomsten. Klik op de flyer om hem te openen.

En…. wat vond je ervan?

Voor wie er nog geen genoeg van kan krijgen, staan hieronder nog twee persoonlijke verhalen en een leuke oefening over de 5 talen van de liefde.

Persoonlijke verhalen

Shivana en Rebecca wilden graag hun verhaal delen omdat voor hen allebei geldt dat ‘Het begint Bij Mij’ hun leven op een positieve manier heeft veranderd. Ze gunnen dat anderen ook. Klik op de foto’s hieronder om de uitgebreide persoonlijke verhalen te lezen.

Foto Shivana

Extra oefening voor wie niet kan wachten: De 5 liefdestalen

We weten van onze trainers dat de 5 liefdestalen al aardig wat relaties heeft gered of verbeterd. Daarom willen we je er alvast meer over vertellen.

Ieder mens, iedere ouder, ieder kind heeft zijn eigen manier waarop hij het het fijnste vind om te laten merken dat die een ander leuk of lief vindt. We noemen dit je liefdestaal. LET OP: De taal waarin je liefde geeft is ook de taal waarin je het het fijnste vind om liefde terug te krijgen! Hier gaat het nogal eens mis wanneer we verschillende talen spreken. Kijk maar eens naar deze uitspraken:

“Mijn man wil steeds dicht tegen mij aan zitten en aan mij zitten, dat vind ik echt irritant. Hij zegt steeds dat ik zo afstandelijk ben en twijfelt of ik nog wel van hem houd. Ik vind dat een vreemde conclusie, dat heeft toch niks met elkaar te maken?

“Waarom koop je nooit eens iets voor mij, vind je mij niet bijzonder ofzo?”

“Ik doe van alles voor jou, maar jij waardeert dat helemaal niet…”

We kunnen er 5 onderscheiden:

FYSIEK CONTACT: Dit kan bijvoorbeeld een knuffel zijn of een partijtje stoeien.

BEHULPZAAM ZIJN: Behulpzaam zijn zoals het repareren van de fiets van je kind of het maken van kleding van hun pop, geven sommige kinderen sterk het gevoel dat zij geliefd zijn.

CADEAUS: Cadeautjes en verrassingen worden beschouwd als uitingen van liefde. Het gaat niet om de grootte of de waarde van de verrassing.

WOORDEN VAN BEVESTIGING: Complimenten, woorden van genegenheid en warmte, trots en aanmoediging.

TIJD EN AANDACHT: Kinderen met deze liefdestaal voelen zich geliefd als ze je onverdeelde aandacht krijgen. Samen iets ondernemen betekent voor hun ‘Je bent belangrijk.

Herken je eigen taal en die van je kind / partner

Je herkent de taal van de ander meestal door te kijken hoe de ander jou (of iemand anders) laat blijken dat die je leuk vindt. Zegt jouw kind steeds ik hou van jou of ik vind je lief.. etc. dan zal woorden van bevestiging weleens bij hem kunnen passen. Geeft een kind vaak een knuffel of komt die steeds tegen je aan zitten of staan dan zal fysiek contact weleens zijn taal kunnen. Geeft een kind je vaak kadootjes of een tekening etc. dan zou de liefdestaal kadootjes weleens bij hem kunnen horen.  enz…

Wanneer je weet wat de liefdestaal van de ander is kun je hem/haar hier bewust iets in vertellen.