Onze ambities

“Ons doel is om een positief verschil maken voor zoveel mogelijk kinderen, want de kinderen van vandaag zijn de ouders van de toekomst!

We zijn allemaal een rolmodel voor kinderen. Het is daarom belangrijk dat we er bewust voor kiezen om een positief voorbeeld te zijn voor kinderen. Uit onze evaluaties weten we dat het programma Het Begint Bij Mij daadwerkelijk een positief veranderproces in gang zet, zowel bij ouders als bij professionals. De boodschap ‘Verandering, Het Begint Bij Mij’ raakt iedereen. Wij investeren daarom sinds 2010 onze tijd, geld en creativiteit in de implementatie, (door)ontwikkeling en evaluatie van programma’s en tools voor ouders en mede-opvoeders.

Als iedereen handelt met het motto: ‘Positieve verandering, Het Begint Bij Mij’ in gedachten komt er een verandering op gang die leidt tot een niet meer te stoppen positieve beweging om kinderen zo kansrijk mogelijk op te laten groeien. Het zijn mensen zoals jij en ik die samen bruggen kunnen bouwen. Bruggen die die ons met elkaar in verbinding brengen, bruggen die ons leiden naar nieuwe kansen en bruggen die ons het vertrouwen geven dat we echt verschil kunnen maken. Onze keuzes, onze acties doen ertoe!”

De kracht van mensen

Iedere verandering kan beginnen bij jezelf. Één individu, één ouder, één professional, één bestuurder, één beleidsmaker kan het verschil maken in het leven van één kind. Met onze HBBM tools en trainingen zetten wij mensen aan tot DOEN, doen wat nodig is om ieder kind de kans te geven om hun eigen levensweg vorm te geven.

Een veerkrachtige SAMENleving!

De mensen in de omgeving van kinderen zijn belangrijke schakels. Als zij op een positieve manier met elkaar verbonden zijn vormen zij een veerkrachtige samenleving voor kinderen.

Binnen het programma Het Begint Bij Mij ontwikkelen wij trainingen en tools die helpen om antwoord te vinden op de vraag:

“Hoe kan ik die positieve, sterke schakel zijn in mijn werk èn in mijn gezin?”

Ouder programma Het Begint Bij Mij

Bekijk de programma’s via de linkjes hierboven. We raden je aan om vooral ook een paar ervaringsverhalen van ouders en trainers te lezen. Hun persoonlijke ervaringen laten toch het beste zien welke impact ‘Het Begint Bij Mij’ kan maken.

De ontwikkeling van Het Begint Bij Mij in Nederland

Klik op het plaatje hieronder om onze reis met het programma Het Begint Bij Mij te bekijken. We starten in Zuid Afrika bij Adéle in 2003.

Deze reis maakten wij natuurlijk niet alleen. We zijn heel blij met organisaties zoals Enver, Xtra in Den Haag en de OKT’s in Amsterdam die met ons samen durfden te pionieren. En dankbaar zijn wij ook voor de betrokkenheid en het enthousiasme van ons team HBBM trainers (inmiddels meer dan 30) die al die jaren met ons mee denken hoe het programma nog beter kan aansluiten bij de behoefte van ouders. Met elkaar hebben wij al ruim 400 ouders bereikt met de oudertraining in Nederland.