Train de trainer

Train de trainer

Voordat je al deze praktische informatie bekijkt raden we je aan om de enthousiaste verhalen van onze trainers te lezen tussen onze nieuwsberichten. Zij verwoorden het beste waarom het zo bijzonder waardevol is om ouders aan de hand van dit programma te versterken in hun rol als ouder en opvoeder.

Trainer: “Ik krijg zelf zoveel energie van het geven van deze training! Alles wat je leert bij HBBM blijft jarenlang en in allerlei situaties zijn vruchten afwerpen.”

Verhalen van trainers

Alle trainers van het programma Het Begint Bij Mij voor opvoeders doorlopen 3 fases.

Fase 1: Kennismaking met programma Het Begint Bij Mij

Het makkelijkste en goedkoopste kun je dit doen door mee te draaien als deelnemer met een oudertraining die een van onze trainers geeft. Stuur een mail naar info@peer3.nl zodat we kunnen kijken waar en wanneer dit mogelijk is.

Deze kennismaking is nodig omdat wij uit ervaring weten dat je alleen een goede trainer kunt worden van Het Begint Bij Mij, wanneer je alle oefeningen een keer zelf hebt uitgevoerd en de meerwaarde ervan in je eigen leven en/of werk hebt ervaren.

Er zijn geen specifieke opleidingseisen om te mogen starten aan het train de trainer programma, maar we hebben wel eisen als het gaat over je motivatie en vaardigheden om trainer te worden. Het belangrijkste vinden wij dat je de positieve impact die je zelf hebt ervaren wilt en kunt doorgeven aan anderen. De kennis en vaardigheden die belangrijk zijn communicatievaardigheden, kennis van groepsdynamiek, kennis over de ontwikkeling van kinderen en ervaring met het ondersteunen van ouders en kinderen bij het opgroeien en opvoeden. Dit zullen we via een intake gesprek toetsen.

Fase 2: Leren en toepassen van theorie, oefeningen (train de trainer programma)

Deze fase bestaat grofweg uit deze 3 elementen:

  • Inzicht in de achterliggende bedoeling van de training, de bouwstenen, de theorie en de oefeningen.
  • Oefenen en leren van vaardigheden voor het geven van groepstrainingen in het algemeen.
  • Op een persoonlijke wijze, met je eigen ervaringskennis en verhalen vormgeven en oefenen van de verschillende onderdelen van de training voor opvoeders.

Fase 3: Aan de slag als trainer

In deze fase staan blijven leren en jezelf te blijven ontwikkelen als trainer centraal. We stimuleren het gesprek tussen trainers onderling en bieden interessante trainersdagen aan die je niet wilt missen. Trainers van Het Begint Bij Mij worden door Peer3 ingehuurd om ouder trainingen te verzorgen of geven trainingen binnen hun eigen organisatie. Bekijk hier ons Het Begint Bij mij Team.

Programma en prijzen

Bij een deelnemersaantal van min. 8 en max. 12 zijn de kosten € 1900,- per deelnemer. Dit bedrag is inclusief de kosten voor de locatie, drinken, lunch en materialen. Voor incompany trainingen kunnen we een lager tarief hanteren.

Het programma voor de train de trainer wordt verdeeld over 6 dagen van 8 uur, aangevuld met een halve dag examen.

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.

Resultaten evaluaties ouderstraining

Benut je persoonlijke ervaringen

Onze trainers worden getraind om de training op hun eigen manier te geven. Zij mogen hun persoonlijke ervaringen benutten om opdrachten en informatie duidelijker te maken. Zij hebben allemaal zelf ook de training moeten doorlopen als deelnemer en weten dus precies hoe het voelt om een oefening te doen. Dit schreef een deelnemer aan een van onze trainers:

home shape green bottom
Wij werken voor & samen met
Bekijk alle referenties
Stichting Expex
De Mussen
Werkplaats SAMEN
Jeugdgezondheidszorg Zuid Holland West
Nederlands jeugdinstituut
Centrum Jeugd en Gezin Den Haag