Aan de slag met tools

Aan de slag met tools

We delen graag de tools die we ontwikkelen zodat iedereen ze kan benutten om de opgroeisituatie van kinderen te verbeteren. Onze tools richten zich zowel op de uitdagingen die we tegenkomen in de jeugdhulpverlening en het daarbij horende beleid, als op de dagelijkse uitdagingen van ouders en professionals.

Toolkits van het Begint Bij Mij   >

Alle mensen die aan de training Het Begint Bij Mij hebben deelgenomen ontvangen eens in de 2 maanden een toolkit waarmee ze zelf aan de slag kunnen. De toolkits bouwen voort op hetgeen zij in de training hebben geleerd en ervaren. Hieronder zie je een paar voorbeelden, meer toolkits en werkbladen kun je vinden via de link hierboven.

Tools voor professionals, beleidsmakers  >

Onze video’s, beelden en tools zijn informatief en verbeelden de uitdagingen en de complexiteit in de keten van jeugdhulpverlening. Ze geven inzicht en praktische handvatten waarmee je zelf aan de slag kunt. Hieronder een voorbeeld:

Video’s voor opvoeders  >

Via de bovenstaande link kun je video’s bekijken over een aantal thema’s die in de training Het Begint Bij Mij voor ouders aan bod komen, zoals de verschillende ontwikkelingsfasen van kinderen, de metafoor van het tankstation en kinderen zien, kinderen doen. De video’s zijn informatief en een aantal eindigt met een praktische opdracht om thuis mee aan de slag te gaan. Het is een leuke eerste kennismaking voor ouders en professionals met onze training. Hieronder eentje als voorbeeld:

Opgroeikaarten.nl  >

Op deze website staan honderden kaarten voor opvoeders en professionals (gratis downloads) en veel positieve tips en persoonlijke blogs over opvoeden.

home shape green bottom
Wij werken voor & samen met
Bekijk alle referenties
It Starts With Me Global
Nederlands jeugdinstituut
Centrum Jeugd en Gezin Den Haag
Nederlands centrum jeugdgezondheid
Xtra
Ouder en kind teams Amsterdam