Doe het zelf, tools

Doe het zelf, tools

Neem een kijkje tussen onze vele tools. Ontdek welke tool of oefening bij jou, jouw situatie en je kind past. Als je op een plaatje klikt, open je een nieuwe pagina met een overzicht van de tools die je zelf gratis kunt printen.

Doe-boek voor gevluchte kinderen uit Oekraïne

Mylifejourneybook: een doe-boek waarin kinderen hun ervaring over de reis kunnen opschrijven, maar ook hun herinneringen aan Oekraïne en hun hoop voor de toekomst. Het boek is voor iedereen gratis te downloaden in 5 talen via www.lifebookforyouth.com

Het initiatief voor #Mylifejourneybook is een samenwerking van Lifebook for Youth, FICE Nederland, Het Begint Bij Mij en de Rijksuniversiteit Groningen en heeft tot doel om de veerkracht van kinderen te vergroten.

Zeer enthousiast ontvangen door iedereen die met kinderen uit de Oekraïne werkt, meer dan 6000 downloads in 5 weken! (Hieronder ook te downloaden door op plaatje te klikken.)

Tools voor opvoeders

Met werkbladen om aan de slag te gaan

Praktische video's over opvoeden en opgroeien

Honderden kaarten downloaden en printen. Gratis, leuk en handig

Tools voor beleidsmakers

werkposters positieve gezondheid

Verhelderende plaatjes

Werken met een gezamenlijke bedoeling en leidende principes, waarom en hoe?

 

Tools voor professionals

Tools over mentaal welbevinden
Diverse bouwstenen om patronen (met het gezin) te analyseren - Doel is duurzaam (onveilige) patronen doorbreken
Plaatjes die uitdagingen in de jeugdhulp verhelderen - inkijkjes naar oplossingsrichtingen

werkposters positieve gezondheid

Hanne: “We stellen onze tools en inzichten bewust gratis beschikbaar, omdat wij het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk kinderen, ouders en professionals de kans krijgen om ermee te werken. Onze tools kunnen jou helpen om je eigen kracht en veerkracht te vergroten. Al vele ouders gingen je voor en zijn enthousiast. De kaarten op de opgroeikaarten website zijn bijvoorbeeld al meer dan 750.000 keer gedownload en geprint!

We adviseren je om er samen met andere ouders mee aan de slag te gaan. Wij weten namelijk door onze groepstraining voor ouders hoe helpend het is om je eigen situatie eens door de ogen van een ander te bekijken en om te horen en zien hoe een ander het doet. In verbinding met elkaar worden deuren geopend en ontdek je zoveel meer!””

home shape green bottom
Wij werken voor & samen met
Bekijk alle referenties
Werkplaats SAMEN
Jeugdgezondheidszorg Zuid Holland West
It Starts With Me Global
Nederlands jeugdinstituut
Centrum Jeugd en Gezin Den Haag
Nederlands centrum jeugdgezondheid