Training & Coaching

Training & Coaching

Onder het motto: “Positieve verandering, het begint bij mij”, hebben wij twee groepstrainingen ontwikkeld: Het Begint Bij Mij voor opvoeders en Het Begint Bij Mij voor professionals die werken in de jeugdhulpverlening.

Training voor professionals

 • Wil jij je eigen (onbewuste) ervaringen omzetten in kennis die je kunt benutten in je werk? 
 • Wil jij op een andere manier samenwerken met gezinnen en / of je collega’s?
 • Wil jij graag trainer worden van Het Begint Bij Mij voor opvoeders?
 • Ben je op zoek naar energie en lef om dingen anders te doen?

Lees dan verder, want dan is deze training misschien wel iets voor jou of jouw organisatie.

SKJ accreditatie 33.10 punten

Training voor opvoeders

 • Wil jij samen met anderen leren?
 • Wil jij zelf bepalen wat je belangrijk vindt?
 • Wil jij gewoon aan de slag?
 • Wacht jij op andere hulpverlening?
 • Past het gewone aanbod niet echt bij jou?

Herken jij jezelf of de opvoeders voor wie je werkt in de bovenstaande punten? Lees dan verder want dan is deze training misschien wel het antwoord op jouw vraag!

Lees ook eens de verhalen van Shivana en Rebeccah over hoe Het Begint Bij Mij hun zelfbeeld en hun leven heeft veranderd.

Foto Shivana

Train de trainer programma Het Begint Bij Mij

 • Heb je interesse om de trainer te worden?
 • Wil je professionals in jouw organisatie op laten leiden als trainer?

Natuurlijk hebben we een train de trainer programma voor Het Begint Bij Mij, bekijk onze aanpak, voorwaarden en kosten.

Aan de basis voor onze trainingen staan onze leidende principes:

 1. Verantwoordelijkheid nemen, daadkrachtig
 2. (Zelf)vertrouwen, positief en veerkrachtig
 3. Effectieve communicatie, eenvoudig en energiek
 4. Richtinggevende waarden, doelgericht en inspirerend

Waarom geloven wij dat er in Nederland behoefte is aan een programma als Het Begint Bij Mij?

Berthe: “In 2013 tijdens een congres in Zuid Afrika heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het programma It Starts With Me van Adéle Grosse. In de jaren die ik werkte bij de jeugdzorg en crisisdienst in Nederland heb ik een dergelijk simpel en praktisch toepasbaar programma echt gemist! Het feit dat het een groepstraining is en dat de groep achteraf nog ondersteund wordt om elkaar te blijven ontmoeten is waardevol. Een steunend netwerk vergroot tenslotte de veerkracht van deelnemers.”

Adéle: “Toen ik in 2003 mijn eerste kindje kreeg, ging ik onderuit. Tijdens mijn zwangerschap ervaarde ik paniekaanvallen. Ik ben zelf opgegroeid in een disfunctioneel gezin en mijn grootste angst was dat mijn kind hetzelfde zou meemaken. Om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zich niet zou herhalen, ben ik onderzoek gaan doen. Ik kwam erachter dat er veel geschreven is over opvoeden en veranderen, maar dat er maar weinig praktische middelen beschikbaar zijn die je helpen om te veranderen. Daarom ben ik voor mijzelf ideeën en handvatten gaan opschrijven die mij konden helpen bij het doorbreken van de negatieve patronen uit mijn eigen opvoeding. Ik heb geleerd dat wanneer je negatieve patronen wil veranderen in positieve patronen, je bij jezelf moet beginnen.”

Hanne: “Toen Adéle in Nederland was om een training te geven heb ik meegedaan en werd ik getroffen door de eenvoud en positieve impact ervan op mezelf en in mijn gezin. Gedurende mijn werk als jeugdverpleegkundige bij de jeugdgezondheidszorg heb ik ervaren dat er een grote behoefte is aan positieve, preventieve trainingen voor opvoeders. Het Begint Bij Mij is het eerste programma dat ik ken dat voor iedereen zinvol is, waarvoor je geen opvoedprobleem hoeft te hebben èn ook nog leuk is om te volgen.”

Yvonne: “Ik heb het effect van Het Begint Bij Mij voor mezelf en mijn familie mogen ervaren. Onze band is een stuk sterker geworden en we hebben meer (zelf)vertrouwen en zin om de verantwoordelijkheid te nemen om een positieve impact te hebben voor onze omgeving.”

Vol trots kunnen wij nu zeggen dat ons ‘kindje’ een volwassen programma is geworden, met positieve evaluaties en vele enthousiaste trainers en ouders.

home shape green bottom
Wij werken voor & samen met
Bekijk alle referenties
Werkplaats SAMEN
Jeugdgezondheidszorg Zuid Holland West
It Starts With Me Global
Nederlands jeugdinstituut
Centrum Jeugd en Gezin Den Haag
Nederlands centrum jeugdgezondheid