Training & Coaching

Training & Coaching

Gebaseerd op de principes van Het Begint Bij Mij hebben we twee programma’s ontwikkeld: Eentje voor opvoeders en eentje professionals die werken in de jeugdhulpverlening.

Training voor professionals >

Onze training versterkt professionals omdat wij ervan overtuigd zijn dat zij de belangrijkste tool zijn in de (jeugd)hulpverlening. We staan stil bij de balans tussen de verschillende rollen en verantwoordelijkheden die je hebt in je werk als hulpverlener, collega, (beleids-)medewerker en in je privé leven als partner, vriendin, opvoeder, kind etc. Samen doorlopen we een proces van persoonlijke transformatie met als einddoel de vaardigheden èn de moed om te doen wat je echt belangrijk vindt in je eigen leven en in het leven van de kinderen waar je een verantwoordelijkheid voor draagt.

Training voor opvoeders >

Het onderstaande filmpje laat zien wat het doel is van het programma Het Begint Bij Mij voor opvoeders en met welke bouwstenen het programma is opgebouwd. Ook in dit programma doorlopen we een proces van persoonlijke transformatie met als doel dat opvoeders het vertrouwen, de kennis en de energie krijgen om de opvoeder te zijn die ze graag zouden willen zijn.

Trainer worden van Het Begint Bij Mij voor opvoeders?

Wij leiden trainers op in 2 stappen

1. Je doorloopt zelf het programma: Je doorleeft het gedachtengoed van HetBegintBijMij en ervaart zo de meerwaarde van het programma in je eigen leven en werk

2. Je wordt getraind als trainer: Je krijgt achtergrond informatie over de training en het geven van groepstrainingen in het algemeen. Je leert hoe je de training op een persoonlijke wijze kan vormgeven met je eigen ervaringen en verhalen.

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de kosten en data waarop trainingen gegeven worden.

Waarom geloven wij dat er in Nederland behoefte is aan een programma als Het Begint Bij Mij?

Berthe: “In 2013 tijdens een congres in Zuid Afrika heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het programma It Starts With Me van Adéle Grosse. In de jaren die ik werkte bij de jeugdzorg en crisisdienst in Nederland heb ik een dergelijk simpel en praktisch toepasbaar programma echt gemist! Het feit dat het een groepstraining is en dat de groep achteraf nog ondersteund wordt om elkaar te blijven ontmoeten is waardevol. Een steunend netwerk vergroot tenslotte de veerkracht van deelnemers.”

Adéle: “Toen ik in 2003 mijn eerste kindje kreeg, ging ik onderuit. Tijdens mijn zwangerschap ervaarde ik paniekaanvallen. Ik ben zelf opgegroeid in een disfunctioneel gezin en mijn grootste angst was dat mijn kind hetzelfde zou meemaken. Om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zich niet zou herhalen, ben ik onderzoek gaan doen. Ik kwam erachter dat er veel geschreven is over opvoeden en veranderen, maar dat er maar weinig praktische middelen beschikbaar zijn die je helpen om te veranderen. Daarom ben ik voor mijzelf ideeën en handvatten gaan opschrijven die mij konden helpen bij het doorbreken van de negatieve patronen uit mijn eigen opvoeding. Ik heb geleerd dat wanneer je negatieve patronen wil veranderen in positieve patronen, je bij jezelf moet beginnen.”

Hanne: “Toen Adéle in Nederland was om een training te geven heb ik meegedaan en werd ik getroffen door de eenvoud en positieve impact ervan op mezelf en in mijn gezin. Gedurende mijn werk als jeugdverpleegkundige bij de jeugdgezondheidszorg heb ik ervaren dat er een grote behoefte is aan positieve, preventieve trainingen voor opvoeders. Het Begint Bij Mij is het eerste programma dat ik ken dat voor iedereen zinvol is, waarvoor je geen opvoedprobleem hoeft te hebben èn ook nog leuk is om te volgen.”

Yvonne: “Ik heb het effect van Het Begint Bij Mij voor mezelf en mijn familie mogen ervaren. Onze band is een stuk sterker geworden en we hebben meer (zelf)vertrouwen en zin om de verantwoordelijkheid te nemen om een positieve impact te hebben voor onze omgeving.”

Vol trots kunnen wij nu zeggen dat ons ‘kindje’ een volwassen programma is geworden, met positieve evaluaties en vele enthousiaste trainers.

home shape green bottom
Wij werken voor & samen met
Bekijk alle referenties
It Starts With Me Global
Nederlands jeugdinstituut
Centrum Jeugd en Gezin Den Haag
Nederlands centrum jeugdgezondheid
Xtra
Ouder en kind teams Amsterdam