Training Het Begint Bij Mij voor professionals

  • Ben je op zoek naar energie en lef om dingen anders te doen?
  • Wil jij direct aan de slag met positieve veranderingen in je werk?
  • Wil jij je eigen (onbewuste) ervaringen omzetten in kennis die je kunt benutten in je werk? 
  • Wil jij graag trainer worden van Het Begint Bij Mij?

 

Dan is deze training misschien wel iets voor jou of jouw organisatie.

(SKJ accreditatie 33.10 punten)

Ik ben nieuwsgierig naar de training

Via de link hierboven kun je alvast zien, lezen en ervaren wat we doen in de training.

Aanbod groepstrainingen

Voor 1495,- (inclusief btw) per deelnemer verzorgen wij:

  • 7 Bijeenkomsten van 3 uur begeleid door een ervaren mastertrainer
  • Werkboeken en andere materialen voor alle deelnemers
  • Koffie, thee en een lunch
  • Op een centrale locatie in het land

Geplande data

  • Wekelijks vanaf 14 jan. iedere vrijdagochtend van 9:30 tot 12:30
  • Feestelijke afsluiting plannen we in overleg met de deelnemers

 

Ik wil mij aanmelden voor deze training

Aan een groepstraining kunnen minimaal 8 en maximaal 12 professionals deelnemen. Professionals kunnen na deze training doorstromen naar het train de trainer programma van Het Begint Bij Mij voor opvoeders.

Voor in company trainingen zijn andere data mogelijk en maken we samen met u afspraken over een totaal prijs. U kunt dan het handigste contact met ons opnemen door te bellen of te mailen met Berthe (berthe@peer3.nl – 06-22949241)

Informatie pakket bekijken en downloaden

Alle informatie op een rijtje, handig voor jezelf of om te delen met collega’s.

De droom

“Droomt iedereen die werkt met kinderen en gezinnen niet van een kind dat bruist van het zelfvertrouwen, dat de wereld vol verwondering tegemoet treedt; een kind dat opgroeit in een samenleving waarin het de ruimte heeft om zichzelf te ontwikkelen. Met zelfvertrouwen en vertrouwen richting de toekomst. Voor een zo kansrijk mogelijke plek in de maatschappij?”

Om deze droom te verwezenlijken hebben we professionals nodig die bruisen van het zelfvertrouwen, die gezinnen vol verwondering tegemoet treden; professionals die werken in een omgeving waarin zij de ruimte hebben om zichzelf te ontwikkelen. Professionals die met gezinnen samenwerken aan een zo kansrijk mogelijke plek voor kinderen in de maatschappij.

Daaraan willen wij bijdragen met ons programma Het Begint Bij Mij voor jeugdprofessionals.

Onze visie

Deze training focust zich op de professional als mens. Hoe kan hij /zij zichzelf benutten als belangrijkste tool in de (jeugd)hulpverlening? Deelnemers doorlopen een proces van persoonlijke transformatie met als einddoel de vaardigheden èn de moed om te doen wat je echt belangrijk vindt in je eigen leven en in het leven van de kinderen waar je een verantwoordelijkheid voor draagt.

Wij zien menselijke relatie en verbinding als sleutel voor positieve veranderingen. Uit onderzoek en ervaring weten we dat de hulpverleningsrelatie (de ‘klik’) tezamen met overstemming over het gemeenschappelijk doel essentieel zijn voor de effectiviteit van hulp. Juist de persoon van de hulpverlener maakt dus het verschil. Ons doel is dat professionals door middel van een goede relatie met gezinnen en met elkaar doen wat nodig is.

In de training besteden we aandacht aan de zoektocht naar een gemeenschappelijk doel. Dit vraagt om afstemming met gezinnen, maar ook om afstemming van professionals met elkaar binnen de organisatie waar zij werken en daarbuiten met diegene die hen financieren. Hoe duidelijker ons gemeenschappelijk doel is hoe makkelijker het voor professionals en organisaties is om met vertrouwen en overtuiging te doen wat nodig is voor de ontwikkeling van kinderen. En hoe makkelijker het wordt om elkaar de ruimte te geven die nodig is.

“Het is net als bij het opvoeden van kinderen, zoeken naar de balans tussen het geven van eigen verantwoordelijkheid en het voorkomen van onveilige situaties. Je kunt iets pas loslaten als je erop vertrouwt dat het de ander wel zal lukken. Dit vertrouwen groeit als je ervaart dat de ander keuzes maakt die passen bij wat je (samen) belangrijk vindt.”

Meer informatie

Klik op de afbeelding om meer informatie over de bouwstenen en het programma te lezen.

 

Train de trainer

Klachtenprocedure