Pilot Het Begint Bij Ervaringsdeskundigen van start!

Vraag van deelnemende moeder Mohini: “Zou ik ook trainer voor Het Begint Bij Mij kunnen worden?”

Het was misschien meer een wens dan een concrete vraag van Mohini. “Als ervaringsdeskundige en ExpEx kan ik andere jonge moeders bereiken. Ik gun ze ook zo’n positieve boost voor zichzelf en voor hun kinderen. Bij mij heeft het veel in gang gezet en ik heb er veel van geleerd.” Zo vertelde zij. Zo inspireerde Mohini ons om het project Het Begint Bij Ervaringsdeskundigen te ontwikkelen. En dankzij de subsidie van de gemeente Den Haag kunnen we de droom van Mohini laten uitkomen!

Kloof overbruggen en kansen vergroten

De kloof overbruggen tussen het hulpverleningsaanbod en ouders die niet gemakkelijk een beroep doen op hulpverlening. En daarnaast de maatschappelijke kansen vergroten van zowel ervaringsdeskundigen als ouders uit gezinnen in een kwetsbare situatie, en hun kinderen. Dat is het doel van deze pilot.

Het is nogal een uitdaging voor een project van enkele maanden! Toch gaan we die met volle overtuiging aan. No guts, no glory, toch? Samen met onze samenwerkingspartners Buurthuis De Mussen, Xtra (Jess en Wijkz) en ExpEx gaan we van DENKEN via SCHRIJVEN en DELEN naar DOEN!

Terug naar overzicht