Training voor ouders

Training voor ouders

“Positieve verandering, het begint bij mij”

In onze groepstraining word je aan het denken gezet èn ga je direct aan de slag met veranderingen die voor jou en je gezin belangrijk zijn.

We raden je aan om de verhalen van ouders en trainers over Het Begint Bij Mij te bekijken. Die geven het beste weer waar Het Begint Bij Mij over gaat en wat je eraan kunt hebben.

 Ervaringsverhalen

Waarom geloven wij dat er in Nederland behoefte is aan een programma als Het Begint Bij Mij?

Berthe: “In 2013 tijdens een congres in Zuid Afrika heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het programma It Starts With Me van Adéle Grosse. In de jaren die ik werkte bij de jeugdzorg en crisisdienst in Nederland heb ik een dergelijk simpel en praktisch toepasbaar programma echt gemist! Het feit dat het een groepstraining is en dat de groep achteraf nog ondersteund wordt om elkaar te blijven ontmoeten is waardevol. Een steunend netwerk vergroot tenslotte de veerkracht van deelnemers.”

Adéle: “Toen ik in 2003 mijn eerste kindje kreeg, ging ik onderuit. Tijdens mijn zwangerschap ervaarde ik paniekaanvallen. Ik ben zelf opgegroeid in een disfunctioneel gezin en mijn grootste angst was dat mijn kind hetzelfde zou meemaken. Om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zich niet zou herhalen, ben ik onderzoek gaan doen. Ik kwam erachter dat er veel geschreven is over opvoeden en veranderen, maar dat er maar weinig praktische middelen beschikbaar zijn die je helpen om te veranderen. Daarom ben ik voor mijzelf ideeën en handvatten gaan opschrijven die mij konden helpen bij het doorbreken van de negatieve patronen uit mijn eigen opvoeding. Ik heb geleerd dat wanneer je negatieve patronen wil veranderen in positieve patronen, je bij jezelf moet beginnen.”

Hanne: “Toen Adéle in Nederland was om een training te geven heb ik meegedaan en werd ik getroffen door de eenvoud en positieve impact ervan op mezelf en in mijn gezin. Gedurende mijn werk als jeugdverpleegkundige bij de jeugdgezondheidszorg heb ik ervaren dat er een grote behoefte is aan positieve, preventieve trainingen voor opvoeders. Het Begint Bij Mij is het eerste programma dat ik ken dat voor iedereen zinvol is, waarvoor je geen opvoedprobleem hoeft te hebben èn ook nog leuk is om te volgen.”

Yvonne: “Ik heb het effect van Het Begint Bij Mij voor mezelf en mijn familie mogen ervaren. Onze band is een stuk sterker geworden en we hebben meer (zelf)vertrouwen en zin om de verantwoordelijkheid te nemen om een positieve impact te hebben voor onze omgeving.”

 

Vol trots kunnen wij nu zeggen dat ons ‘kindje’ een volwassen programma is geworden, met positieve evaluaties en vele enthousiaste trainers en ouders.

home shape green bottom
Wij werken voor & samen met
Bekijk alle referenties
Stichting Expex
Rondom Jou
Kracht
Enver
Ouder en kind teams Amsterdam
De Mussen