Onze reis met Het Begint Bij Mij

Denk, leef en werk met “Het Begint Bij Mij” in je hoofd en in je hart!”

Het begint bij mij heeft één simpele boodschap: Start de verandering die je graag wilt zien bij jezelf, bij je eigen gedrag in het dagelijks leven en in het dagelijks werk. Als iedereen dat doet dan geloven wij dat we samen Nederland in beweging kunnen brengen, een beweging op weg naar een SAMENleving waarin alle kinderen de kans krijgen om vol vertrouwen en veerkrachtig op te groeien.

 

We zijn al jaren samen op reis, maar zullen de komende jaren onze focus volledig leggen bij het vergroten van de impact van onze boodschap en de bijpassende programma’s en tools. Wij zullen Het Begint Bij Mij niet alleen uitdragen, maar ook voorleven. Dit zijn onze persoonlijke drijfveren:

Berthe: “In 2010 tijdens een congres in Zuid Afrika heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het programma It Starts With Me van Adéle Grosse. In de jaren die ik werkte bij de jeugdzorg en crisisdienst in Nederland heb ik een dergelijk simpel en praktisch toepasbaar programma echt gemist! Het feit dat het een groepstraining is en dat de groep achteraf nog ondersteund wordt om elkaar te blijven ontmoeten is waardevol. Een steunend netwerk vergroot tenslotte de veerkracht van deelnemers.”

Yvonne: “Ik heb het effect van Het Begint Bij Mij voor mezelf en mijn familie mogen ervaren. Onze band is een stuk sterker geworden en we hebben meer (zelf)vertrouwen en zin om de verantwoordelijkheid te nemen om een positieve impact te hebben voor onze omgeving.”

Hanne: “Toen Adéle in 2016 Nederland was om een training te geven heb ik meegedaan en werd ik getroffen door de eenvoud en positieve impact ervan op mezelf en in mijn gezin. Gedurende mijn werk als jeugdverpleegkundige bij de jeugdgezondheidszorg heb ik ervaren dat er een grote behoefte is aan positieve, preventieve trainingen voor opvoeders. Het Begint Bij Mij is het eerste programma dat ik ken dat voor iedereen zinvol is, waarvoor je geen opvoedprobleem hoeft te hebben èn ook nog leuk is om te volgen.”

Terug naar overzicht