Doe het zelf, tools

Doe het zelf, tools

Bezoek onze handige website met tools. Dit is een overzichtelijke website met honderden gratis te printen en te downloaden kaarten en toolkits. Er staan zowel tools op voor kinderen en ouders, als voor professionals en beleidsmakers.

“We kiezen ervoor om onze tools en inzichten gratis beschikbaar te maken, omdat wij het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk kinderen, ouders en professionals de kans krijgen hun eigen kracht te vergroten en daarmee ook hun veerkracht. Op deze manier willen wij normaliseren dat je elkaar ondersteunt bij het (mede)opvoeden en opgroeien van kinderen.

Onze tools en kaarten zijn al meer dan 750.000 keer gedownload en geprint! Wij geloven daarom dat onze tools echt helpen om zelf tot oplossingen komen en zorgen voor een vermindering van hulpvragen aan professionals.”

TIP: “Praat met andere ouders over je ervaringen met het ouderschap en de opvoeding. Wij weten namelijk door onze groepstraining voor ouders hoe helpend het is om je eigen situatie eens door de ogen van een ander te bekijken en om te horen en zien hoe een ander het doet. In verbinding met elkaar worden deuren geopend en ontdek je zoveel meer!”

Elkaar ondersteunen bij het ouderschap, Het Begint Bij Mij

Levensreisboeken en doe-boeken voor vluchtelingen

Getroffen door de beelden over oorlog en armoede gingen wij aan de slag met de ontwikkeling van levensreisboeken. We hadden behoefte om iets te kunnen betekenen voor iedereen die zijn land noodgedwongen heeft moeten verlaten.  Levensreisboeken zijn zelfhulpboeken voor gevluchte kinderen, jongeren en jong volwassenen uit Oekraïne èn uit andere landen. In dit boek kun zij schrijven over hun ervaringen voor, tijdens en na hun reis. We hebben gratis levensreisboeken voor kinderen, voor jong volwassenen en binnenkort ook voor ouders in 3 talen, Nederlands, Engels en Oekraïns. Meer informatie, de boeken bekijken en gratis downloaden kan hier.

Hanne: “In dit boek kun je later jouw reiservaringen terug lezen en we hopen dat jij door dit boek vertrouwen in jouw toekomst vindt!”

home shape green bottom
Wij werken voor & samen met
Bekijk alle referenties
Stichting Expex
Rondom Jou
Kracht
Enver
Ouder en kind teams Amsterdam
De Mussen