Mijn positieve levensreisboek

“De ontwikkeling en de gratis verspreiding van deze zelfhulpboeken is onze manier om een steentje bij te dragen aan het vergroten van de veerkracht van mensen en kinderen in het bijzonder, die in kwetsbare omstandigheden leven.

De levenreisboeken zijn gebaseerd op onze training en motto: ‘Verandering, Het Begint Bij Mij!’ Er zitten oefeningen in waarvan we weten dat ze een positief veranderproces op gang brengen.”

Levensreisboeken voor (jong) volwassenen

De onderstaande levensreisboeken zijn zelfhulpboeken voor gevluchte jongeren, uit Oekraïne en uit andere landen. In dit boek kunnen zij schrijven over hun ervaringen voor, tijdens en na hun reis. De levensreisboeken zijn gratis te bekijken en te downloaden. Als je klikt op de plaatjes opent het pdf. Deze boeken kunnen ook gebruikt worden door volwassenen.

Levensreisboeken voor ouders

Hieronder kun je de levensreisboeken downloaden die speciaal ontwikkeld zijn voor ouders. Het opvoeden en zorgen voor kinderen als je plotseling en noodgedwongen huis en haard hebt moeten verlaten, is een enorme uitdaging. Deze levensreisboeken helpen ouders om zelf veerkrachtiger te worden EN dit aan hun kinderen over te dragen. Meer lezen

Mijn Grote Reisboek voor kinderen

Bekijk en download hieronder in verschillende talen Mijn Grote Reisboek, een doe-boek voor kinderen uit de Oekraïne. In dit boek kunnen kinderen hun ervaring over de reis kunnen opschrijven, maar ook hun herinneringen aan Oekraïne en hun hoop voor de toekomst. In dit boek zitten meer teken- en spel opdrachten dan in het levensreisboek. Het initiatief voor het Mylifejourneybook is een samenwerking van Lifebook for Youth, FICE Nederland, Het Begint Bij Mij, de Rijksuniversiteit Groningen en is enthousiast ondersteund door Nederlands Jeugdinstituut. Dit doe-boek is ook, in meer talen, te downloaden via www.lifebookforyouth.com #Mylifejourneybook

Zeer enthousiast ontvangen door iedereen die met kinderen uit de Oekraïne werkt, meer dan 6000 downloads in 5 weken!

Voor iedereen die wil werken met deze doe-boeken hebben we een A4 met tips gemaakt.

 

 

Werken met de levensreisboeken

De basisregel is dat jongeren zelf beslissen!

Jongeren zijn de baas over hun eigen levensreisboek, Zij bepalen wat ze erin doen en schrijven en wat ze erover willen delen. Zij kunnen er zelfstandig in werken thuis of ergens in een groep of klas.

In een groep of in een klas – rol begeleider

Werken met deze boeken in een klas of groep heeft twee voordelen. Er kan dan uitleg gegeven worden over de opdrachten, maar belangrijker nog is dat er dan gelegenheid is om met elkaar ervaringen en verhalen uit te wisselen. De rol van een begeleider maakt een enorm positief (of negatief) verschil. Wij hebben al jaren ervaring met het opleiden van trainers voor onze groepstrainingen. Als je met dit boek in de klas of in groepjes wilt gaan werken, neem dan contact met ons op (mail naar info@peer3.nl). Wij geven hier graag een korte training over, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt.

Omdat het boek persoonlijke verhalen bevat en een mooie herinnering voor later is vinden wij het belangrijk dat het na afdrukken wordt ingebonden bv met een ringband of in een mapje. Zo blijft het lang mooi.

Behoeftepeiling gedrukte levenreisboeken en doeboeken

Als jij belangstelling hebt voor zo’n gedrukte versie vul dan dit formulier in. Bij voldoende belangstelling overwegen we dit boek te laten drukken via een uitgeverij. Als je een goed idee hebt voor een fonds of organisatie die dit zou kunnen financieren horen we dat graag!

Je mag meerdere versies aanvinken
NB dit is enkel een behoeftepeiling, we hebben nog geen gedrukte boeken!
Naam
Als je je email invult kunnen we je informeren als we boeken kunnen laten drukken.
Je kunt in dit veld ook andere opmerkingen of vragen opschrijven