Theater over Het Begint Bij Mij, ben jij erbij?

Dit theater is een aanrader voor iedereen die werkt met of voor kinderen en gezinnen, maar zeker ook voor ouders die meer willen weten over de training Het Begint Bij Mij. De voorstelling vindt dit keer plaats tijdens een conferentie in Den Haag, maar kan op verzoek ook in jouw regio gegeven worden.

Oproep voor ouders

We hebben al een aantal ouders die meedoen, maar we zoeken nog een paar ouders extra die ooit de training hebt doorlopen. Lees hier onze uitnodiging:

Dag lieve moeders en vaders,

Misschien herinneren jullie je Camie Bonger van Transformatietheater nog wel? Zij wil graag met een paar ouders een kleine voorstelling voorbereiden en uitvoeren. Jullie eigen verhalen zijn de basis. Zoals de verhalen van andere moeders ook de basis waren voor de voorstelling die Camie bijvoorbeeld op 6 oktober vorig jaar deed (zie de foto’s hieronder).

Met wie?

  • Een groep van ouders die allemaal hun eigen verhaal hebben als vader of moeder, en die anderen een waardevolle boodschap willen meegeven.
  • En natuurlijk met Camie. Zij zal de groep heel goed begeleiden en zorgen voor een veilige en vrolijke sfeer.

 

Wat gaan we doen?

  • 2 repetitiebijeenkomsten in Den Haag. De eerste is op zaterdag 19 maart van 12 tot 4 uur ’s middags. De tweede repetitie zal waarschijnlijk in de avond plaatsvinden en die datum prikken we in overleg met de ouders die meedoen.
  • Verhalen van de moeders en vaders in een voorstelling verwerken.
  • Leren en oefenen om je verhaal goed te vertellen.
  • Samen met Camie een voorstelling geven op vrijdagmiddag 8 april (vanaf 14.00 uur verzamelen) tijdens een conferentie over jeugdhulp in Zoetermeer (het vervoer vanuit Den Haag wordt geregeld). Het publiek bestaat uit hulpverleners uit de jeugdhulp en ambtenaren van gemeenten.

De voorstelling kan gaan over allerlei dingen die bij Het Begint Bij Mij ook belangrijk zijn, zoals:

  • de dingen die we van onze ouders in de opvoeding hebben meegekregen en die wij weer doorgeven aan onze kinderen;
  • dat ouders elkaar veel meer zouden kunnen steunen en helpen;
  • hoe je omgaat met verschillende culturen (waarden) in de opvoeding.

Maar uiteindelijk is het aan jullie, wat je precies vertellen wil. Spannend? Ja, zeker! Maar ook heel leuk én heel belangrijk, want jullie verhaal doet er toe! We hopen dat je mee wilt doen! 

Hartelijke groeten, ook namens Camie.

Yvonne van Westering ((Stuur een berichtje naar Yvonne via hetbegintbijmij@gmail.com of 06-2383 2554)

Terug naar overzicht