Toolkit voor ouders over waarden

Wat zijn jouw waarden?

Het is belangrijk dat we weten wat we belangrijk vinden voor onszelf, voor anderen en voor onze omgeving. Hoe gaan we in jouw ideale samenleving met elkaar om? Zeker als ouder is het goed om hierbij stil te staan zodat je bewust je kinderen vertelt over jouw waarden en via jouw voorbeeldgedrag laat zien hoe je ernaar leeft. 

“Zo kom je stap voor stap, dag voor dag dichterbij jouw ideale toekomst!”

Voor wie wil jij van betekenis zijn?

Je kunt op veel verschillende manieren voor iemand van betekenis zijn. Bijvoorbeeld door een ander te inspireren, te helpen, tips te geven of samen plezier te hebben, samen te ontspannen, samen je zorgen bespreken etc. Welke mensen om je heen zijn van betekenis voor jou en andersom?

Wat zijn je kwaliteiten?

Waar ben je goed in? Kun jij hiermee een goed voorbeeld zijn voor anderen? Of anderen hiermee ondersteunen?  Door wat je goed kan vaker te doen, zul je er nog beter in worden en meer plezier in hebben! Laten we daarom onze eigen kwaliteiten en die van anderen waarderen en benutten. Je hoeft en kan niet alles (alleen)!

Toolkit

Hanne: “Dit is wat ik heb opgeschreven in mijn hand. Ik zie in een overzicht wie ik ben en waar ik voor sta. Het geeft mij richting in wat ik kan en wil betekenen voor anderen.”

In de toolkit hieronder kun je zelf aan de slag. Knip de hand uit en hang jouw ingevulde hand ergens op of maak er een foto van. Vertel anderen wat je hebt opgeschreven. Een eerste stapje om je dromen uit te laten komen, is erover te praten met anderen!

Als je jouw top 5 antwoorden op de vragen in de toolkit hieronder opschrijft in de lege hand dan krijg je een waardevol overzicht dat je richting geeft voor jouw toekomst en de toekomst van je kind(eren).

Terug naar overzicht