Dit zijn de trainers die wij kunnen inzetten voor oudertrainingen in uw organisatie of gemeente.

Monique Lansheuvel: “Het ouderprogramma van Het Begint Bij Mij zit beter en steviger in elkaar dan elk ander programma dat ik ken. Die basis geeft mij als trainer veel ruimte om te kunnen reageren op wat een groep nodig heeft. Toen ik een groep vrouwen met een islamitische achtergrond trainde heb ik hen bijvoorbeeld gevraagd om een afspeellijst van liedjes die zij graag wilden horen. Dat vind ik nou zo fijn aan dit programma, dat de oefeningen bij HBBM verlevendigt (kunnen) worden met gedichten, muziek, dansen, filmpjes, zingen en kleien. De boodschap komt veel beter over hierdoor, zeker bij de doelgroepen waar ik graag mee werk.

Marjon van der Sanden: “Ik werk nu 18 jaar in de jeugdhulpverlening en van alle trainingen die ik gevolgd heb, heeft Het Begint Bij Mij het meeste impact gehad. De training zit zo  goed in elkaar en geeft mensen de handvatten en het vertrouwen om tot verandering te komen. De thuissituatie van ouders die succesvol aan mijn trainingen hebben meegedaan waren erg verschillend. Denk aan ouders die beter wilden samenwerken, ouders met een driftige peuter of puber of onzekere ouders. Maar ook ouders met uit huis geplaatste kinderen, huiselijk geweld of ouders die zelf een onveilige jeugd hebben gehad. Voor al deze ouders is deze training heel nuttig. 

Foto ShivanaShivana Eduards “Het Begint Bij Mij is een onderdeel in mijn werk waar ik het meest enthousiast over kan vertellen. Ik kan niet vooraf zeggen wat je gaat leren, iedereen haalt er eigen inzichten en persoonlijke uitdagingen uit. De training heeft mijn leven echt veranderd. Wat ik toen heb geleerd is mijn tweede natuur geworden. Ik zeg ook weleens: Het Begint Bij Mij gaat in je DNA zitten, je komt er niet meer vanaf! En dat gun ik anderen ook.”

Tamara Timmermans

Melinda?

Lilian?

José Koster