Dankzij trainers als Ouarda blijven wij in ontwikkeling

Ouarda vertelt over haar ervaring als HBBM trainer in de wijk - RTV

Dankzij trainers als Ouarda blijven wij in ontwikkeling

Waarom een HBBM koffer met tools?

Ouarda vertelde dat aan het einde van haar oudercursus Het begint bij Mij de moeders behoefte hadden om de zogenaamde “supportgroep” in een ander jasje te stoppen. De vraag was of de groep wekelijks bij elkaar kan komen om het geleerde levend te houden.

Ouarda gaf aan dat het haar erg zou helpen om een koffer te hebben met daarin materiaal van HBBM. Zij vindt het prettig om meteen iets te kunnen laten zien en doen met de moeders. Zo is het idee voor de HBBM Koffer ontstaan.

In de koffer vind je mappen met inhoud die betrekking hebben op de 4 bouwstenen die je terug kan vinden in het werkboek. Verder zitten in de koffer bijbehorende materialen (klei, stiften, luciferdoosjes) die tijdens de cursus worden gebruikt.

We hebben nu 3 koffers gemaakt. Verschillende trainers zullen deze gaan gebruiken om te ontdekken of dit handig is bij het vormgeven van supportplekken in de wijk en voor de werving.

Ouarda: “Wat ik zelf een meerwaarde vind van de koffer is dat deze ondersteuning biedt bij het uitleggen van de oudercursus aan anderen. Een voorbeeld is dat ik tijdens een lunch met de buurtmoeders uit Moerwijk interactief aan de slag kon en ze een voorproefje kon geven van de oudercursus. Zo krijgen de moeders een goed beeld van de cursus. Ik merk dat de moeders enthousiast raken en bereid zijn zich op te geven voor de cursus. Er zijn nu al 15 buurtmoeders die mee willen doen voor de oudercursus. Deze zal na de zomervakantie starten in de Buurtkamer BijBetje in Moerwijk.”

Terug naar overzicht