Train de trainer

Train de trainer

Voordat je al deze praktische informatie bekijkt raden we je aan om de enthousiaste verhalen van onze trainers te lezen tussen onze nieuwsberichten. Zij verwoorden het beste waarom het zo bijzonder waardevol is om ouders aan de hand van dit programma te versterken in hun rol als ouder en opvoeder.

Trainer: “Ik krijg zelf zoveel energie van het geven van deze training! Alles wat je leert bij HBBM blijft jarenlang en in allerlei situaties zijn vruchten afwerpen.”

 

 

Alle trainers van het programma Het Begint Bij Mij voor opvoeders doorlopen 3 fases (klik op het plaatje om het groter te zien).

Fase 1: Kennismaking met programma Het Begint Bij Mij

Het makkelijkste en goedkoopste kun je dit doen door mee te draaien als deelnemer met een oudertraining die een van onze trainers geeft. Stuur een mail naar info@peer3.nl zodat we kunnen kijken waar en wanneer dit mogelijk is.

Deze kennismaking is nodig omdat wij uit ervaring weten dat je alleen een goede trainer kunt worden van Het Begint Bij Mij, wanneer je alle oefeningen een keer zelf hebt uitgevoerd en de meerwaarde ervan in je eigen leven en/of werk hebt ervaren.

Fase 2: Het train de trainer programma

Het belangrijkste is dat je de positieve impact die je zelf hebt ervaren wilt en kunt doorgeven aan anderen.

Fase 2 bestaat grofweg uit 3 elementen:

  • Inzicht in de achterliggende bedoeling van de training, de bouwstenen, de theorie en de oefeningen.
  • Oefenen en leren van vaardigheden voor het geven van groepstrainingen in het algemeen.
  • Op een persoonlijke wijze, met je eigen ervaringskennis en verhalen vormgeven en oefenen van de verschillende onderdelen van de training voor opvoeders.

 

We hebben 2 verschillende train de trainer programma’s:

Opleiding tot trainer HBBM voor HBO professionals. Wij gaan ervan uit dat professionals beschikken over communicatievaardigheden, kennis van groepsdynamiek, kennis over de ontwikkeling van kinderen en ervaring met het ondersteunen van ouders en kinderen bij het opgroeien en opvoeden. Zij zullen in de train de trainer vooral tijd, durf en ruimte krijgen om te oefenen hoe zij hun eigen ervaringen, hun persoonlijkheid en hun eigen verhalen kunnen benutten in het programma. Ook gaan zij oefenen met het werken met energizers, innergizers, diverse check in/uit vormen en creatieve werkvormen. Daarnaast worden zij uitgedaagd om na te denken hoe zij het geleerde steeds kunnen aanpassen aan diverse (culturele) doelgroepen.

Opleiding tot (assistent-)trainer HBBM voor iedereen met ervaringskennis. In deze opleiding besteden we meer tijd aan de (pedagogische) inhoud en de theoretische basis van het programma. Ook is er meer aandacht voor groepsdynamiek, presentatie- en communicatievaardigheden.

Fase 3: Aan de slag als trainer

In deze fase staan blijven leren en jezelf te blijven ontwikkelen als trainer centraal. We stimuleren het gesprek tussen trainers onderling. Eén keer per jaar neem je deel aan een landelijke trainersdag. Je krijgt toegang tot ons digitaal portaal met filmpjes, afbeeldingen, tools en handboeken. Trainers van Het Begint Bij Mij worden door Peer3 ingehuurd om ouder trainingen te verzorgen of geven trainingen binnen hun eigen organisatie. Bekijk hier ons Het Begint Bij mij Team.

Programma en prijzen

Bij een deelnemersaantal van min. 8 en max. 12 zijn de kosten € 2100,- per deelnemer. Dit bedrag is inclusief de kosten voor de locatie, drinken, lunch en materialen. Voor incompany trainingen kunnen we een lager tarief hanteren.

Het programma voor de train de trainer wordt verdeeld over 6 dagen van 8 uur, gevolgd door een halve dag examen.

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.

Benut je persoonlijke ervaringen

Onze trainers worden getraind om de training op hun eigen manier te geven. Zij mogen hun persoonlijke ervaringen benutten om opdrachten en informatie duidelijker te maken. Zij hebben allemaal zelf ook de training moeten doorlopen als deelnemer en weten dus precies hoe het voelt om een oefening te doen. Dit schreef een deelnemer aan een van onze trainers:

home shape green bottom
Wij werken voor & samen met
Bekijk alle referenties
Stichting Expex
De Mussen
Werkplaats SAMEN
Jeugdgezondheidszorg Zuid Holland West
Nederlands jeugdinstituut
Centrum Jeugd en Gezin Den Haag