Be the change you want to see

“You must be the change you want to see in the world” zei Mahatma Ghandi. Oude wijze woorden die wij graag vorm willen geven in ons leven en werk. Het klinkt best makkelijk, maar wij merken dat het soms toch lastig is. Er zijn zoveel afleidingen in het leven, dat de juiste keuzes maken niet altijd meevalt. Daarom hebben wij een tool gemaakt die ons helpt en die we graag met jou delen.

We maken gebruik van de schijf van 5 voor mentale gezondheid uit het boek Mentale vooruitgang Hoe vergroten we de mentale kracht van Nederland? auteurs: Kees Kraaijeveld, Simone Halink en Joep Verbugt. De schijf van 5 helpt om alle belangrijke aspecten van mentale gezondheid te belichten. We geloven dat je hoe beter je mentale gezondheid is hoe meer positieve invloed je hebt op jezelf en je omgeving. We zien onszelf (ons gedrag) als een druppel die in rimpelingen veroorzaakt als die in het water valt.

Onze tool lijkt daarom ook een beetje op een druppel. In het midden staan we zelf. Dan kijken we verder naar buiten, naar ons gezin, ons werk, de samenleving.

Hanne: “Het leverde mij een bevestiging op van mijn mentale gezondheid en inzicht in wat ik bereik. Ook zie ik wel een paar punten die ik meer aandacht zou willen geven, deze heb ik omgezet naar een challenge voor mezelf. Deze tool is eenvoudig in te vullen en het is handig om alles zo in één overzicht te zien. Kijk maar naar mijn ingevulde mentale schijf van 5.”

Vul in en daag jezelf uit mentaal nog krachtiger te worden!!

We weten zeker dat je nieuwe inzichten over jouw mentale gezondheid zal krijgen. TIP Schrijf vooral de positieve punten op, geef ieder ‘vakje’ een cijfer. Jij bepaalt wat je goed genoeg vindt.

Meer tools van Peer3

Terug naar overzicht