Je kon het kwartje horen vallen!

Een van onze trainers appte mij gisteravond het volgende bericht:

Ik werd vandaag geïnterviewd door een collega van mij. Ze is bezig met een scriptie over hoe je ouders bij een kind-traject kunt betrekken voor co-regulatie van emoties en wilde mij hierover spreken. Ik begeleid veel ouders wiens kinderen speltherapie volgen.

Ik was aan het vertellen hoe ik werk en na een tijdje zei zij helemaal enthousiast:

“Joh, ik lees die term Het Begint Bij Mij wel vaker, maar nu ik je er zo over hoor vertellen begrijp ik pas dat die methodiek/training echt zo gericht is op dat het bij de ouders begint! En kinderen zien, kinderen doen, ja, fantastische uitleg!!
Super interessant hoe je ouders coacht op ongewenst gedrag van hun kind. Namelijk niet alleen maar sec naar het ongewenste gedrag kijken, maar veel breder, welk voorbeeld de ouder geeft, hoe de ouder communiceert, hoe de ouder aandacht en liefde geeft aan zijn/haar kind, hoe de ouder zelf in zijn vel zit… Heel logisch, maar een hele andere route om co-regulatie te bewerkstelligen, dan simpel een kind coachen bij de emotie die er op dat moment is.”

Toen mijn collega dit zei, viel bij mij echt een kwartje: “Ik pas bewust en onbewust veel meer HBBM dingen toe in mijn werk met ouders, dan ik me realiseerde!”


Het was maar een kort appje, maar zo waardevol. Iedereen kan zo snel begrijpen wat de kern is van Het Begint Bij Mij!

Terug naar overzicht