Trainers van ExpEx en RondomJou gecertificeerd!

Gisteren mochten wij vier nieuwe trainers in ons team verwelkomen! Zij kregen hun certificaat uit handen van opleider José Koster.

Hartelijk gefeliciteerd @Wendy, @Judith, @Ravi en @Mannus! Mohini van ExpEx kon helaas deze dag geen examen doen, maar heeft wel de opleiding gevolgd. Zij sluit dus binnenkort ook aan bij ons team.

Wendy zal in stadsdeel Centrum Den Haag het programma HBBM uitvoeren met haar collega’s van RondomJou. Judith, Ravi en Mannus zijn plannen aan het maken voor de uitvoering in het najaar. Zij richten zich als Experienced Experts (ExpEx) op deelnemers die, net als zij, een hobbelige jeugd hebben gehad. “Sommige jongeren twijfelen aan hun kinderwens, omdat ze hun negatieve ervaringen niet willen doorgeven. Anderen ervaren dat zij zichzelf weer tegenkomen door hun verleden, zodra ze een kind krijgen. Wij hebben zelf de training ‘Het Begint Bij Mij’ gevolgd en hebben daar zelf zoveel aan gehad dat we deze training zelf wilden gaan geven.” Mohini was de eerste die ons de vraag stelde of zij zelf ook trainer kon worden. Dat dit uiteindelijk is gelukt is te danken aan de tomeloze inzet van Fietje Schelling en Yvonne van Westering en de bijdrage van diverse fondsen.

Wat onze nieuwe trainers met elkaar gemeen hebben is dat zij heel zijn open zijn over hun verleden, hun struggles, over hun aangeleerde negatieve patronen, over hun onzekerheid. Zij delen op een prachtige manier hun ervaring en kunnen zo een inspirerend voorbeeld zijn voor de deelnemers in hun groepen.

Wil je meer weten over de HBBM-training gegeven door ExpEx? Neem dan contact op met Yvonne van Westering of Mannus Boote of kijk op de website van ExpEx.

De opleiding van de ExpEx is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Boschuysen, Fonds 1818, Pro Juventute, Haagse Groene Kruis en Kinderzorg Den Haag-Rotterdam.

Terug naar overzicht