Samen leren met impact, hoe doe je dat in de praktijk?

Werksessie met deelnemers vanuit: onderwijs, bestuurders uit het zorg voor jeugddomein, inspectie gezondheidszorg en jeugd, gemeenten en andere overheden betrokken bij de zorg voor jeugd, georganiseerd door de associatie en Learning together.

Sprekers:
NJi: Anita Kraak en Hans Nusse, Learning Together: Jos Coenen, De inspectie: Marianne Boelema

Experts: Baukje Vermeiden, gedragswetenschapper en een van de grondleggers Learning Together in NL, Rene Peeters, landelijk bestuurlijk aanjager samenwerking onderwijs, kinderopvang, jeugdzorg, Bart van Kessel: directeur Stichting Gedragswerk (thuiszitters)

Wij waren erbij en hebben het volgende beeldverslag van deze inspirerende werksessie gemaakt.  Klik op de afbeelding om ze beter te bekijken. Zoals je ziet ligt de focus op de persoonlijke impact die je kunt hebben, de zogenaamde ‘softe kant’.  “Wat kun je zelf doen? Welke rol en impact kun jij hebben? Wat vind je belangrijk? Heb jij het lef om het anders te doen”

Als je iets wilt leren moet je soms tegen de stroom in gaan, dat is spannend en gaat geheid gepaard met mislukkingen. Leren doe je met vallen en opstaan, hiervoor is een veilige omgeving nodig. Cultuur, sfeer en vooral de mensen maken dus het grootste verschil.

Terug naar overzicht