Creatief samenwerken werpt zijn vruchten af

Samenwerking Quiet, VrouwenBuurtLab en Mijn Buuf

In de gemeente Den Haag hebben we de kans gekregen om samen met netwerkpartners en onze trainers te bouwen aan een stevige pedagogische basis. We doen dit door vooral door aan te sluiten bij lokale initiatieven, organisaties of mensen die al actief zijn in de wijk zoals: scholen, kinderopvang, buurtcentra etc. Mooie voorbeelden van samenwerkingen die van de grond zijn gekomen zijn die met Quiet, het VrouwenBuurtLab en Mijn Buuf. Zij hebben alledrie besloten om voor hun doelgroep de training HBBM aan te bieden. Hun groepen zaten snel vol en starten binnenkort.

Ontwikkelingen op basis van ervaring en vragen uit de praktijk

Wij hebben in overleg met Mijn Buuf extra materiaal ontwikkelt met plaatjes ipv tekst en een trainer gevraagd die aansluit bij hun deelnemers. Mooi is dat aan al deze trainingen weer een assistent trainer mee doet. Assistent trainers krijge zo de kans zich te blijven ontwikkelen en een rolmodel te zijn voor de deelnemers.

Een mooi initiatief komt van een van onze trainers met ervaringskennis. Zij wil in haar wijk een inloop-uurtje gaan verzorgen om ouders kennis te laten maken met Het Begint Bij Mij. Dit om de drempel te verlagen, zij ziet dat veel ouders denken dat een training te moeilijk is voor hen. Ook kan dit uur gebruikt worden door ouders die de training al hebben gevolgd om elkaar te blijven zien en hun ervaring te delen met anderen. Samen gaan we een toolbox vullen met handig materiaal.

Expex jongeren

Tenslotte zijn we super blij en trots dat we eind maart starten met een train de trainer voor jongeren van Expex. Dit is een lang gekoesterde wens van ons allebei, die door allerlei redenen vaak is uitgesteld. We verwachten dat zij in het najaar zelf groepen kunnen gaan draaien. Speciaal voor hen zijn we een werkboek aan het ontwikkelen dat geschikt is voor jong volwassenen die (nog) geen vader of moeder zijn.

Dit is een greep uit alle mooie dingen die ontstaan als je open staat voor samenwerking en bereid bent steeds aan te sluiten bij wat de ander nodig heeft.

“Een stevige pedagogische basis, Het Begint Bij Ons allemaal.”

Terug naar overzicht