Een heerlijk verhaal, bedankt Asia voor het delen!

Asia Johanna Adamska is een van de vrouwen die is opgeleid tot assistent trainer in de Schilderswijk in Den Haag. Asia heeft een Poolse achtergrond en volgde een aantal jaar geleden de training Het Begint Bij Mij als ouder en zegt daarover:

“Ik was zelf in een negatieve spiraal terechtgekomen met mijn zoon. Gelukkig heb ik via het consultatiebureau Indra Jankie ontmoet. Zij ging naar mijn verhaal luisteren en zij heeft mij gevoel “Ik zie je” gegeven. Ik volgde bij Indra de groepstraining Het Begint Bij Mij voor ouders. Zij zei tegen mijn dat ik een deskundige van mijn kind ben. Dat vergeet ik nooit. Zij was erg een lichtpunt in mijn donkere periode.

Na de training HBBM heb ik als prioriteit bijtankstation in mijn leven gesteld. Deze verandering heeft de meeste impact in mijn dagelijkse leven gemaakt. Ik ben meer in balans. Ik zorg goed voor mezelf, ik ben milder voor mijzelf geworden. Ik ben een betere moeder, mens, vriendin, buurvrouw en dochter geworden. Ik heb vertrouwen dat ik een positief verschil in mijn omgeving kan maken.”

Asia werd supportgroepleider van een groepje vrouwen met wie ze samen de training volgde. Ze zijn er echt voor elkaar en ontmoeten elkaar regelmatig. De vrouwen zeggen: “Jullie voelen echt als familie. Onze bijeenkomsten helpen mij echt, veel meer dan de adviezen van hulpverleners.”

Asia vertelde dat haar droom is dat ze in de toekomst, net als Indra, een lichtpuntje kan zijn voor andere ouders die niet meer weten wat ze moeten doen. En dat zij hen kan helpen om hun negatieve spiraal te doorbreken.

Deze droom gaf haar de moed om uit haar comfort zone te gaan en de opleiding tot assistent-trainer te volgen. Dit is wat zij daarover zegt:

“Ik heb ontzettend veel geleerd van deze opleiding, zowel van de andere moeders als van de trainers. De kracht van ontmoeting van vrouwen van verschillende landen en onze ervaring uitwisselen is erg leerzaam en motiveert mij enorm.

Ik heb geleerd dat ieder persoon anders is, iedereen heeft een eigen verhaal. Na deze opleiding ben ik trotser op wie ik geworden ben.

Mijn leven is veranderd, ik durf stappen te nemen om nieuwe dingen te leren en te doen. Ik heb mijn angsten overwonnen. Ik sta sterker in mijn schoenen. Ik geniet meer van mijn kind, van mijzelf en van het dagelijkse leven. Ik kan echt zeggen dat ik pas op leeftijd van 46, eindelijk grenzen kan stellen.

Het Begint Bij Mij heeft niet alleen mijn leven veranderd, maar ook dat van mijn zoon. Hij is rustiger geworden en kan beter slapen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ga niet meer aan iedereen advies vragen en reageer minder gestrestst in moeilijke situaties. Ik kan zelf nu praktische adviezen aan moeders geven.

Ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn zoon. Ik voed mijn zoon bewust op, zodat hij in de toekomst een mooi mens met verantwoordelijkheidsgevoel zal zijn. Ik hoop dat hij eerder zijn talenten gaat ontdekken dan ik.”

Asia is ondertussen begonnen als assistent trainer en stuurde ons dit bericht:

“Beste dames! Mijn eerste training is net voorbij. Ik wil alleen delen dat ik met volle teugen geniet van alle dames en van de uitwisseling van ervaringen. Ik kan doorgeven wat ik heb geleerd. Wij lachen veel samen. Ik gebruik leuke energizers uit het boek😜 Deze training is weer verrijking van mijn leven. Het geeft mij veel energie en positieve vibes😜. Mijn zenuwachtig gedrag is totaal in een verleden gebleven. Het voelde na paar keertjes daar voor de klas te staan zo natuurlijk💪🏼. Ik geniet zo veel van mijn medetrainer Indra. Ik wens jullie allemaal zo prachtige ervaring. Echte aanrader. Ik wilde alleen dit even delen. Mijn zelfvertrouwen is nog groter💪🏼💪🏼💪🏼Dikke kus💋Groet Asia”

Een heerlijk verhaal dat een duurzaam vervolg verdient!

Samen met onze samenwerkingspartners in Den Haag verkennen we hoe de opgeleide vrouwen komende jaren kunnen inzetten als (betaalde) assistent-trainer. En omdat we dit nog veel meer vrouwen gunnen, onderzoeken we of deze aanpak ook in andere wijken en gemeenten ingezet kan worden.

Terug naar overzicht