Mohini werd zó enthousiast dat ze nu zelf graag trainer wil worden

Begin dit jaar deed Mohini in Den Haag mee met de training Het Begint Bij Mij voor ouders. Via via hoorden we dat je zelf ook trainer zou willen worden. Hoe dat zo?

“Jaaah, ik ben heel enthousiast! Ik heb er zelf veel aan gehad. Mijn kindje is nog klein en ik had veel vragen, was ook bang het verkeerd te doen. Dat komt misschien ook doordat ik in de jeugdhulp heb gezeten. Doe ik het wel goed genoeg als moeder?”

Hoe heb je de bijeenkomsten ervaren?

“We hadden een hele diverse groep, met verschillende culturen en leeftijden. En met kinderen van verschillende leeftijden. Eerst vond ik dat jammer, maar dat was juist heel fijn. We hebben heel veel mooie dingen uitgewisseld. De trainer deelde ook over haar eigen ervaringen. We hielpen elkaar om dingen te begrijpen.
Ik vond de oefeningen die we thuis mochten doen heel goed. Ik gebruik ze nu soms ook zelf in mijn werk, bijvoorbeeld die van de 5 liefdestalen.”

Waarom wil je zelf ook trainingen HBBM gaan geven?

“Als ervaringsdeskundige en ExpEx kan ik andere jonge moeders bereiken. Ik gun ze ook zo’n positieve boost voor zichzelf en voor hun kinderen. Bij mij heeft het veel in gang gezet en ik heb er veel van geleerd. Bijvoorbeeld om ook mild te zijn voor mijzelf. De training gaat eigenlijk over veel meer dan over opvoeden. Het helpt je als mens.”

Dit interview met Mohini heeft ons geleerd dat de groepstraining van Het Begint Bij Mij echt bijdraagt in het opbouwen van vertrouwen in je rol als ouder en opvoeder. Opvoedingsonzekerheid komt meer voor dan je denkt en heeft een enorme impact op de ontwikkeling van kinderen.

Lees meer over de oorzaken en gevolgen van opvoedonzekerheid.

Oproep voor ouders die hebben meegedaan aan de training Het Begint Bij Mij

Vind jij het ook leuk om jouw verhaal te vertellen? Stuur ons dan een mailtje en we nemen contact met je op. Dit kan naar info@peer3.nl

Terug naar overzicht