Ouders over Het Begint Bij Mij

Aan het einde van de training vragen de meeste trainers ouders om een evaluatieformulier in te vullen. Daarin staat deze vraag: “Wil je nog iets kwijt aan je trainer(s) of iets zeggen over de training of het werkboek?”

Wij delen een selectie van hun antwoorden. Het is een lange lijst, zeker als je bedenkt dat we alle korte en dubbele antwoorden (toptraining, veel aan gehad, dankjewel) al hebben verwijderd. Voor ons zijn al deze prachtige woorden een bevestiging dat de oudertraining Het Begint Bij Mij echt een positief proces op gang brengt bij ouders.


Voor alle partijen een moment om nooit meer te vergeten. Dank voor alle concrete en visuele tips. Zulke mooie en kostbare handvatten.

Heel erg bedankt voor het geven van de training, het geeft mij iets meer zelfvertrouwen in mijn kunnen als ouder en dat helpt echt, dankjewel!

Complimenten aan trainers hoe ze mensen op hun gemak hebben laten voelen! Door de mensen voor te laten lezen en elkaar te vertellen wat hun antwoorden waren bij opdrachten voelden zelfs de meest gesloten mensen zich steeds meer op hun gemak en was er al heel snel een vertrouwensband in de groep, bijzonder om mee te maken! Ik heb de training al aan meerdere mensen aanbevolen, er zijn zoveel onzekere vrouwen die het beste voor hun kinderen willen maar verdrinken in hun onzekerheid en een ruggensteun missen. Ik had het voor geen goud willen missen!

Deze training is zeker aan te raden, heb mij echt heel veel goed tips gegeven voor ons als gezin de beterende kant op te gaan en zie al in een korte tijd ook zeker verandering.

Superfijn dat jullie ondanks corona er zo’n fijne training met bijbehorende materialen van hebben gemaakt. Ik heb me ingezet voor mezelf en de stukken gelezen en voorbereid en er zo voor mezelf echt fijne dingen uitgehaald.

Goede training die ik iedereen kan aanbevelen! Ik zie het als investering in mijzelf en mijn gezin.

De trainer heeft haar best gedaan om ons zoveel als mogelijk informatie en uitleg te geven en van gedachte gewisseld. Het materiaal gebruik ik als naslagwerk.

Ik vond een leerzame positieve ervaring, de trainster was een topvrouw weet heel goed mensen te bereiken en te bewegen in dingen waar ze moeite mee hebben

Het was echt heel erg leuk om mee te doen met de training, jammer dat het zo snel afgelopen is. En onze trainer is een hele lieve schat

Ga zo door…je was super motiverend en deed het hartstikke leuk en goed!

Hartstikke bedankt voor het geven van een betere inzicht in het opvoeding van je kids en het feit dat we trots op ons zelf moeten zijn en dat we alles kunnen zolang we maar willen.

Ik vond het een fijne training en heb veel geleerd over mijzelf

Dat ik meer vertrouwen in mezelf heb. Ik ga nu meer richten op mijn eigenwaarde om die grond te geven.

Ik vond de training erg nuttig en heb veel geleerd. Helaas zit ik zelf in een lastige situatie waardoor de stof niet meteen in de praktijk kan worden toegepast. Ik neem het werkboek regelmatig nog iets door.

Als tip geef ik jullie mee dat de training misschien nog iets uitgebouwd kan worden, zodat er meer ruimte is voor theorie en persoonlijke vragen. Hier was niet altijd genoeg tijd voor. De 3 uur waren wel wat lang per keer, dus ik zou eerder kiezen voor meer bijeenkomsten.

Dank je wel voor Alles maar ook echt ALLES wat we hebben meegekregen

Het was goed om andere verhalen ook te horen

Ik ben blij dat ik deze cursus heb aangepakt en ik heb weer handvatten om door te gaan de weg zal met vallen en opstaan gebeuren maar met jouw kennis kom ik een heel eind.

It was important and I learned a lot about myself and my family.

Dankjewel voor je verhalen en jezelf. Het was een verademing om met deze groep mee te doen en dat komt zeker ook door onze trainer! Dankjewel dat je me hebt uitgenodigd. Dit was precies wat ik nodig had en waardoor ik mezelf zoveel meer gun en dat ik heel belangrijk ben!

Het was fantastisch heb er echt veel van geleerd kan het iedereen aanraden.

Het was leuk de trainers waren heel goed ze geven zelfs iets van eigen leven.

Ik vond de persoonlijke betrokkenheid en sensitiviteit van de trainer een groot pluspunt

Door de trainer was alles compleet, de sfeer in de groep en de dames waren open en eerlijk en daardoor voelde ik me verbonden en dat voelde goed .💖

Nogmaals dank voor de motivatie die extra is aangewakkerd

Was erg leerzaam materiaal, zal nog vaak teruglezen in mijn werkboek.

Ik vond de lessen heel leuk, leerzaam, ik wilde dat ik al die dingen eerder wist. Want je leeft door en je staat niet stil bij sommige dingen. Ook een goed gevoel dat je er niet alleen voor staat

De trainers vulden elkaar goed aan een zeer goede combinatie. Bedankt voor alles de toekomst ziet er een stuk rooskleuriger uit nu.

Thank you coaches who helped me get back to being a positive person.

Ontzettend bedankt! Dit heeft ons echt op de goede weg geholpen! Jammer dat het al voorbij is!

Het was een prettige ongedwongen training in een ontspannen sfeer, iedereen mocht zijn verhaal doen en werd in zijn waarde gelaten. Het werd een hechte groep moeders die alleen het beste voor hun kinderen en gezin willen.

Ik vind het een verrijking dat ik de mogelijkheid kreeg om aan deze cursus mee te doen. Ik kreeg er energie van om met goede moed door de schouders er weer onder te zetten en te weten waar ik/wij als ouders mogen en eigenlijk moeten staan en dat grenzen niet negatief gezien moeten worden, maar een veilige en stabiele leefomgeving creëren voor onze kinderen. Nu nog hard werken aan mijn consequent zijn in bepaalde standpunten want ja ik ga nog over mijn grens heen als ze negatief gedrag vertonen omdat ik het gezellig wil houden. Daarom zal ik het werkboek nog vaak openslaan om weer de puntjes te bekijken hoe ik dat moet bereiken! Ik bedank ook de gemeente Goeree overflakee voor deze cursus!

Het lukt me nog niet goed al mijn voornemens betreft mijn eigen gedrag/zelfzorg goed uit te voeren. Ik blijf de communicatie met mijn man nog niet fijn vinden gaan… blijft lastig op gebied van grenzen; gehoord worden; spanningen in goede banen te leiden (uitstellen>later op terug/mee verder op goede manier) Het gaat wel beter, maar heeft meer investering nodig… Ik vind het lastig de groepsapp te gebruiken… op welke manier… Mijn voornemen is weer HBBM nieuw leven in te blazen; de regelmaat er samen weer een beetje inbrengen om opdrachten nog eens te doorlopen/vaker in deze setting onderwerpen met elkaar bespreken (mijn man en ik)

Langer over de cursus doen en vaker geven

ALS aanvulling kunnen telefonische sessies toegevoegde waarde geven.

Ik ben zeer tevreden over de cursus. Heeft mij bekrachtigd en versterkt in mijn doen en handelen. Ik ga bewust er gesprekken in en probeer zoveel mogelijk te letten op mijn woordkeuze. Wel mis ik aansluiten van mijn dochter bij de opvoeding van haar dochter. Ik hoop van harte dat zij open staat en bereid zal zijn deze training te volgen. Weet heel zeker dat dit onze band zal versterken en we beter met elkaar zullen omgaan.

Ongelofelijk bedankt, ik ben er nog lang niet, maar dat komt omdat ik nog aan de schematherapie moet beginnen, maar het belangrijkste is dat ik door jullie beter met mijn kind om weet te gaan (maar nog niet altijd). Ik heb veel aan jullie gehad, dikke kus voor jullie allebei!!!

Nogmaals bedankt voor de training. Heb een hoop geleerd en neem die zeker mee de toekomst in op een positieve manier.

Bedankt voor alles! Ik heb geleerd om liefde te kunnen geven.

Ik vind het een leuke en nuttige cursus met heel handige handvatten.

Het materiaal was goed en de lessen zaten goed in elkaar, maar ik merk, dat ik het nodig heb om dit regelmatig door te nemen, wil ik echt veranderen.

De training was leerzaam voor mij. Ik heb dingen geleerd en gehoord uit het boek ,trainers en andere mama’s die ik dacht dat het niet mogelijk was.

Ik vond de training erg fijn en heb veel handvaten gekregen en dat ik even stil moet staan als het even niet wil lukken en denk dan eerst goed na voordat ik handel.

Ik vond het een zeer waardevolle training, er is bij mij echt een denkproces opgang gekomen, jammer dat training is afgelopen en ik ben benieuwd naar de supportgroep

Ik hoop dat veel meer mensen deze training mogen gaan volgen. Ga zo door!

Het was een bijzondere training. Ik ben er blanco ingegaan en ben er rijker uitgekomen. Een hoop mooie ervaringen, zelfreflectie én zelfkennis en dat samen met een groep mooie vrouwen. Je bent nooit alleen….dat blijkt uit alles en dat is goed te weten!! Mijn ervaringen hebben er oa toe geleid mooie gesprekken te hebben met broer en zus over het verleden…heeft ons allemaal goed gedaan. Zo blijft het zich verspreiden!! Bedankt lieve meiden!!

Dat onze trainers 2 schatten van meiden zijn en wat ik al eerder heb aangegeven: Door hen ben ik een ander mens aan het worden. Ik denk nu na voor ik iets doe en wordt niet zomaar meer boos om wat ik zie, maar ga eerst kijken wat er gebeurd is en dan beslis ik. Niet altijd makkelijk. Dank je wel dat jullie mij gebracht hebben waar ik nu sta. Top!!

Bedankt voor de waardevolle cursus!! Ik heb er veel van geleerd en we zijn een hechte groep geworden! Heel mooi hoe dit ontstaan is!!!

Ik vind dat jullie goede trainers zijn! Veel kennis en inlevingsvermogen!

Wat een gave om aan het eind van de training zo recht in je hart te kunnen spreken.

Terug naar overzicht